Referat styremøte 03.09.07

Avtale om ettersøkshund.

Midtre Naustdal Storvald har inngått felles avtale med Naustdal  Ettersøksring for alle jaktfelt innan vårt storvald for hjortejakta hausten 2007.

Betaling av denne avgifta skal baserast på fordeling  etter faktisk felte dyr innan storvaldet.

Berekning av avgifta blir gjort saman med fellingsavgifta og føreset betaling av ei felles innbetaling

Kva beløp som skal innbetalast blir berekna av styret i storvaldet etter at vi har fått klarheit i kva tal dyr som er felte.

Frist for innbetaling av fellingsavgift er utgang desember og pris for avgift til ettersøksøkshund blir gjort kjent frå oss på heimesida innen 15. desember slik at felles innbetaling kan gjennomførast innan fristen 31. desember.

Ettersøkskontakt skal rettast gjennom telefon 99153463 som er aktiv i jaktperioden.

Fristar for tilbakemeldingar.

Tildelinga føreset at det straks  etter at jakta er slutt blir rapportert resultat til styret .

Fellingsavgift skal betalast til bankkonto 3705 09 32517 og innbetalingane skal tydeleg merkast med jaktfelt og kode.

Rapporteringa skal skje på fast rapporteringsskjema/slaktevektskjema.

Anna:

I storvaldet kan det gjerast avtaler om byte av løyver mellom jaktfelta dersom dette syner seg tenneleg for å oppnå eit godt resultat, men styret presiserer at dette krev avtaler mellom dei jaktfelta dette gjeld.

STORBUKK.

Styret pålegg alle jaktfelta om å spare storbukk for å kunne styrke ei sunn utvikling av hjortestamma i storvaldet. Med storbukk meiner vi dyr med 5 greiner eller meir ( på kvar side) og vekt over 70- 80 kg.

PRODUKTIVE KOLLER.

Koller skal ikkje skytast frå kalv. Kalv skal alltid fellast før kolle. Styret oppfordrar vidare til at vi sparer på produktive koller og legg vekt på avskyting av ungdyr og skrinne dyr for å heve kvaliteten i hjortestamma i området.

SKRAPDYR.

Styret har vedteke at det for sesong 2006 blir vidareført ei ordning med eigen kvote for skrapdyr. Dersom ein skyt unormalt små dyr skal ein kunne tildelast ekstra løyver som kompensasjon og premie for dette. Årsaka til tiltaket er at dette vil føre til betring i hjortestamma generelt og at ein ved sal av løyver ikkje skal påføre kjøparen unødige kostnader eller ulyst til å ta ut desse dyra.

Styret legg til grunn kalvevektgrense på 18 kilo, spissbukk 38 kilo og ungkolle 35 kilo som skrapdyr- definisjon.

For å unngå tvistar er det føresett at to frå styret skal kontrollere vekta på dyret som ein krev definert som skrapdyr. Hovudet på dyret skal også framleggast som dokumentasjon.

Styret har vedteke å etablere ein eigen e-post adresse for laget der ein kan rapportere, og som postkasse for styret.

Adressa er;  jaktpost@naustdalshjort.org

Styret ynskjer alle jaktfelt og jegarar lukke til med sikker og god jakt!

Steinar Andal

Styreleiar